Subota, 13 srpnja, 2024
MORHOdržan Dan otvorenih vrata HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu i Splitu

Održan Dan otvorenih vrata HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu i Splitu

Na Danu otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu i Splitu posjetiteljima su prezentirani vojni studiji

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu i Splitu u subotu 20. siječnja 2024. godine održan je Dan otvorenih vrata.

Dvjestotinjak posjetitelja imalo je priliku upoznati se sa sveučilišnim prijediplomskim i diplomskim vojnim studijskim programima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, zanimanjem vojni pilot i vojni kontrolor zračnog prometa te integriranim prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem Vojno pomorstvo.

Djelatnici Hrvatskog vojnog učilišta i kadeti Oružanih snaga zainteresiranim posjetiteljima predstavili su uvjete upisa, obveze kadeta, vojnu obuku i kampove, mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci.

Posjetitelji su imali prilike razgledati vojarnu i smještajne kapacitete u kojima borave kadeti, knjižnicu, kapelicu, teretanu, sportsku dvoranu i kadetski klub.

Posebno zanimanje pokazali su za razgledanje taktičko-tehničkog zbora naoružanja i vojne opreme, kabineta oklopništva, kabinete brodostrojarstva, minsko-protuminski i topnički – raketni kabinet, te brodove u sastavu Hrvatske ratne mornarice obalni ophodni brod „Omiš“ i raketnu topovnjaču “Dubrovnik“.

Ovom prigodom, kadetkinja nadnarednica Emma Pekić studentica pete godine Vojnog vođenja i upravljanja ispričala je svoje dojmove o kadetskom pozivu istaknuvši:

” Htjela sam služiti Domovini, steći nova iskustva, a Hrvatsko vojno učilište mi je omogućilo da pomaknem vlastite granice.
Ovih pet godina nosilo je puno uspona i padova ali je isto tako donijelo neizmjernu čast i ponos.”
“Ne postoji niti jedan posao koji bi radila umjesto ovoga.”, poručila je kadetkinja.

Antonio Butorac iz Crikvenice u pratnji svoje kćeri izjavio je da ih ni loše vrijeme niti činjenica da ona večeras ima proslavu osamnaestog rođendana nije mogla zaustaviti da danas budu na Danu otvorenih vrata. “Ponosan je što ona želi upisati vojni studij i nadam se da će se do upisa do kraja zaljubiti u njega”, poručio je.

MORH

NAJNOVIJE VIJESTI