Petak, 19 srpnja, 2024
MORHMinistar obrane Ivan Anušić čestitao 31. obljetnicu VRO Maslenica

Ministar obrane Ivan Anušić čestitao 31. obljetnicu VRO Maslenica

Tu važnu operaciju združeno su izvele Oružane snage RH i pripadnici MUP-a, ona je bila uvod u nove pobjedničke akcije Hrvatske vojske – Bljesak i Oluju

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić uputio je u ponedjeljak 22. siječnja 2024. godine čestitku povodom obilježavanja 31. obljetnice VRO Maslenica.

“Poštovani hrvatski branitelji,
Poštovani članovi obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja,
Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske,
Poštovane hrvatske građanke i građani te naši sunarodnjaci izvan domovine,

U zoru tog 22. siječnja 1993. godine započele su ratne akcije u sklopu VRO Maslenica kojom je oslobođeno zadarsko zaleđe i ponovno povezan sjever i jug Hrvatske brzo izgrađenim pontonskim mostom u Novskom ždrilu.

Danas obilježavamo 31. obljetnicu te važne operacije, koju su združeno izvele Oružane snage RH i pripadnici MUP-a, i koja je bila uvod u nove pobjedničke akcije Hrvatske vojske – Bljesak i Oluju.

VRO Maslenica taktički je bila posebno zahtjevna jer je trebalo svladati i dijelove Velebita, a tko se ikad susreo s tim gordim divom zna da je zimi posebno surov.

Danas se prisjećamo i svih hrvatskih branitelja koji kraj Domovinskog rata i stvaranje slobodne i samostalne Hrvatske, nažalost, nisu dočekali živi. Nikad ih nećemo zaboraviti.

Motivacija onih koji brane svoju Domovinu uvijek je snažnija od onih koji je žele pokoriti, zato smo tih ratnih godina uspjeli pobijediti brojčano nadmoćnijeg okupatora. Danas gradimo moderne i moćne Oružane snage, dio smo NATO saveza, imamo prava i obaveze.

Uz modernizaciju Hrvatske vojske, Vlada RH i Ministarstvo obrane istovremeno brinu o svakom vojniku, dočasniku i časniku. Glavni je cilj poboljšati njihova materijalna prava i osigurati bolji životni standard. Biti vojnik nije posao, to je poziv.

Obljetnice poput Maslenice uvijek nas iznova podsjete da sloboda nema cijenu i da se Hrvatska stvarala u teškim bitkama Domovinskog rata zahvaljujući braniteljima koji nisu posustali ni u najtežim ratnim etapama.

Zato vam od srca čestitam trideset i prvu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Maslenica i neka nas sve čuva dragi Bog”.

MORH

NAJNOVIJE VIJESTI