Utorak, 23 srpnja, 2024
Ličko-senjska županijaŽupanijska skupština Ličko-senjske županije usvojila Proračun za 2024. godinu

Županijska skupština Ličko-senjske županije usvojila Proračun za 2024. godinu

U Gradskoj vijećnici Grada Gospića održana je danas 17. po redu sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije. Predsjednik skupštine Marijan Kustić predložio je 30 točaka Dnevnoga reda, a rasprava se vodila oko niza važnih pitanja za razvoj županije.

Najistaknutija tema sjednice bila je usvajanje Proračuna Ličko-senjske županije za 2024. godinu. Nakon temeljite rasprave, izglasan je konsolidirani proračun u vrijednosti od 59 882 293,60 eura. Glasovanje je pokazalo snažnu podršku vijećnika, pri čemu je 17 vijećnika glasalo za proračun, dok je pet bilo protiv.

Osim toga, odobrena je i II. promjena Programa javnih potreba u sportu Ličko-senjske županije za 2023. godinu. Ova promjena odražava težnju za dodatnim unaprjeđenjem sportske infrastrukture i poticanjem sportskih aktivnosti unutar županije.

Županijska skupština donijela je i Zaključak o davanju suglasnosti o financijskom planu Županijske uprave za ceste. Ovaj plan predstavlja temelj za daljnje unaprjeđenje i održavanje cestovne infrastrukture, što je ključno za povezivanje zajednica i poticanje ekonomskog rasta.

Na kraju, usvojen je i Program javnih potreba za Hrvatsku službu spašavanja za narednu godinu, čime se potvrđuje kontinuirana podrška i ulaganje u sustav sigurnosti i hitnih službi.

Sjednica je završila s optimističnim tonom, pri čemu su vijećnici izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorima i usmjerenjem koje Županija zauzima za predstojeću godinu.

Ličko-senjski župan Ernest Petry zahvalio se suradnicima koji su radili na Proračunu i skupštinarima koji su ga podržali.

-Zahvaljujem svim svojim suradnicima u Županiji na suradnji i izradi istog te članicama i članovima Županijske skupštine koji su ga većinom glasova podržali i usvojili. Ovaj proračun temeljen je na realnim osnovama, razvojan je i uravnotežen, usmjeren na investicije, projekte i kapitalna ulaganja. Uvjeren sam da ćemo tijekom 2024. kao i prethodne dvije godine realizirati brojne investicijske planove i projekte u suradnji s Vladom RH i resornim ministarstvima, kazao je Petry.

Na kraju skupštine župan Petry je čestitao Božić i novu 2024. godinu te se još jednom zahvalio Vladi RH na potpori koju kroz brojne projekte pruža ovoj županiji.

NAJNOVIJE VIJESTI