Utorak, 23 srpnja, 2024
Ličko-senjska županijaŽupan Petry primio dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award”

Župan Petry primio dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award”

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, 30. studenog je organizirala svečanu dodjelu nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award”. Ove godine, za nagradu se natjecalo 197 prijavitelja u osam kategorija, među kojima su bili i projekti iz Ličko-senjske županije, prijavljeni od strane Turističke zajednice LSŽ u suradnji sa županijom.

Nagrađeni su; Šampionska titula i Veliki zlatni suncokret u kategoriji Vinski turizam za „Cissa“ d.o.o. Boškinac, Zlatna povelja u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ za Javnu ustanovu Park Prirode Velebit, Srebrna povelja u kategoriji „Craft turizam“ za OPG Vlainić–Ivan Vlainić Perušić, te posebna priznanja u kategorijama „Turistička seljačka gospodarstva“ i „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ za OPG Vukobratović i „Agrovelebit“ d.o.o.

Ličko-senjski župan Ernest Petry primio je danas laureate iz Ličko-senjske županije koji su nagrađeni ovom prestižnom nagradom za 2023. godinu.

Župan Petry je, uz čestitke dobitnicima, naglasio važnost ovih nagrada za turističku prezentaciju županije. “Čast nam je što je ove godine osvojeno pet nagrada s prostora naše županije. Čestitam vam na trudu, a vi ovim doprinosite brendiranju Ličko-senjske županije”, rekao je župan.

Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije, izrazio je zadovoljstvo postignutim uspjehom. “Drago mi je da smo dobili od šampiona pa do posebnih priznanja. Mi smo u ovom projektu zadnjih sedam godina i ovo je naš najveći uspjeh do sada. Zahvaljujući vama, koji radite i trudite se, postigli smo izvrsne rezultate. Mi smo tu da vas pratimo i predlažemo za nagrade koje ste svakako zaslužili”, istaknuo je Radošević.

Završavajući svečanost, župan Petry je naglasio kako su svi nagrađeni ključni dio turističke ponude, što doprinosi razvoju gastro-turizma u županiji. Okupljene je upoznao sa novom ustanovom koja se razvija na području županije – Centrom za bavljenje poljoprivredom i stočarstvom na brdsko-planinskom području.

“U sklopu centra imali bi 7 različitih modula kao što su stočarstvo, poljoprivreda, distribucijski centar, izložbeni centar, gastro centar… Cilj nam je standardizirati proizvode, a u konačnici da se tim putem postigne i bolja cijena proizvoda te da se što bolje pozicioniramo na tržištu. Naš cilj je stvoriti vrhunsku gastro-ponudu koja će predstavljati našu županiju, zaključio je Petry.

NAJNOVIJE VIJESTI