Utorak, 23 srpnja, 2024
GradoviGospićŽupan Petry potpisao Ugovore vrijedne 204.882 eura – osigurano više sredstava za...

Župan Petry potpisao Ugovore vrijedne 204.882 eura – osigurano više sredstava za HGSS, Vatrogasnu zajednicu i Crveni križ

Danas je u dvorani za sastanke Ličko-senjske županije upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o financiranju Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti HGSS Stanice Gospić, Ugovora o financiranju programskih aktivnosti Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije te Ugovora o financiranju vatrogasnih intervencija za 2024. godinu, kojom prigodom je potpisan i Ugovor s Društvom Crvenog križa Ličko-senjske županije.

Uz župana Petryja, potpisivanju Ugovora nazočila je i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, kao i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, demografiju i mlade te stambeno zbrinjavanje Dubravka Rukavina.

U ime HGSS – Stanice Gospić Ugovor je potpisao pročelnik Dario Cindrić, u ime Društva Crvenog križa Ličko-senjske županije ravnatelj Vlado Brkljačić, dok je u ime Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Ugovor potpisao vatrogasni zapovjednik Zvonimir Lončarić.

Prilikom potpisivanja Ugovora župan Ličko-senjske županije Ernest Petry istaknuo je kako se svake godine bilježi konstantno povećanje sredstava koja županija izdvaja u skladu s proračunskim mogućnostima. – „Ova potpora Županije važan je korak prema jačanju lokalnih organizacija i pružanju podrške njihovom radu. Sredstva osigurana kroz navedene ugovore omogućit će HGSS-u, Vatrogasnoj zajednici i Crvenom križu da nastave pružati neprocjenjivu pomoć i podršku građanima Ličko-senjske županije u hitnim situacijama, kao i njihovo djelovanje kroz različite programe i aktivnosti.“

Župan je zahvalio HGSS – Stanici Gospić zbog učestalih akcija spašavanja ljudskih života, kao i Vatrogasnoj zajednici koja je imala nešto manje intervencija tijekom 2023. godine u odnosu na prethodne godinu. Zahvale su otišle i na račun rada Crvenog križa počevši od uspješnih akcija dobrovoljnog darivanja krvi pa do svih aktivnostima koje provode na terenu poput angažmana oko smještaja ukrajinskih državljana koji se privremeno nalaze na području naše županije te brige o starijim osobama.

Sukladno potpisanim ugovorima, HGSS – Stanica Gospić ostvarila je povećanje sredstava od 14,29 % u odnosu na prethodnu godinu, pa je za njihov rad u ovoj godini osiguran iznos od 20.000,00 eura. Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije također je ostvarila značajan porast sredstava od čak 31,64 % pa im je tako za ovu godinu osiguran iznos od 135.882,00 eura, dok je za financiranje Programskih aktivnosti Društva Crvenog križa Ličko-senjske županije, u odnosu na 2023. godinu, Ličko-senjska županija osigurala 11.900,00 eura više u odnosu na prethodnu godinu na koji način je osiguran iznos od 49.000,00 eura.

Riječi zahvale na razumijevanju i odličnoj suradnji sa županom i Ličko-senjskoj županiji naglasili su svi potpisnici današnjih ugovora.

NAJNOVIJE VIJESTI