Utorak, 23 srpnja, 2024
MORHU Bjelovaru obilježen Dan roda topništva i 16. obljetnica ustrojavanja Topničko-raketne pukovnije

U Bjelovaru obilježen Dan roda topništva i 16. obljetnica ustrojavanja Topničko-raketne pukovnije

U Bjelovaru obilježen Dan roda topništva i 16. obljetnica ustrojavanja Topničko-raketne pukovnije | Foto: MORH/ D. Vlahović

U vojarni Bilogora u Bjelovaru u četvrtak 7. prosinca 2023., svečano je obilježen Dan roda topništva i 16. obljetnica ustrojavanja Topničko-raketne pukovnije Hrvatske kopnene vojske.

Uz aktivne pripadnike Pukovnije te bivše pripadnike topničkih postrojbi Hrvatske vojske, svečanosti su nazočili članovi obitelji poginulih i preminulih hrvatskih branitelja, izaslanik zapovjednika HKoV-a brigadir Igor Gojmerac i drugi zapovjednici te predstavnici ustrojstvenih cjelina OSRH, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Ministarstva unutarnjih poslova.

Zapovjednik Topničko-raketne pukovnije pukovnik Davor Stefanović zaželio je dobrodošlicu svim gostima i kratko opisao povjesnicu postrojbe, s posebnim naglaskom na korijene u ratnim postrojbama iz Domovinskog rata. Isto tako, podsjetio je na brojne današnje zadaće postrojbe, s naglaskom na izobrazbu, obuku i vježbe, kao i sudjelovanje u NATO-ovoj aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj.

U okviru svečanosti uručene su nagrade i pohvale najistaknutijim djelatnicima Topničko-raketne pukovnije i organizirano je razgledavanje taktičko-tehničkog zbora. Misno slavlje služeno je u kapelici Svetog križa u vojarni.

MORH

NAJNOVIJE VIJESTI