Četvrtak, 18 srpnja, 2024
GradoviOtočacSv. Nikola darivao djecu u Otočkom dekanatu

Sv. Nikola darivao djecu u Otočkom dekanatu

Na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca, župa Presvetog Trojstva u Otočcu, u sklopu programa gradske Turističke zajednice „Advent u Otočcu“, u Gradskom parku je upriličila doček djeci toga najdražega sveca i podjelu darova.

Posebnim zalaganjem otočkoga župnika don Gorana Antunovića, a u dogovoru sa svećenicima Otočkog dekanata, prvi put je takvo slavlje priređeno za svu djecu od rođenja do osmog razreda osnovne škole koja žive ili se nalaze u Gackoj dolini. Budući da je njih trenutačno oko 950 na području Sinca, Lešća, Prozora, Švice, Kompolja, Kutereva, Otočca te ostalih mjesta, sveti Nikola je za cijeli dekanat pripremio gotovo tisuću darova.

Program, koji je vodio župnik Antunović, glazbeno su obogatili Puhački orkestar DVD Otočac, Dječja vokalna skupina Folklornog društva Otočac „Čerišnjice“ te župni VIS „Trinitas“. Zalaganjem otočkih vatrogasaca i župnih suradnica za sve sudionike susreta pripremljena su pića za ugrijavanje na vedroj hladnoći – topla čokolada, čaj i kuhano vino. Na okolnim štandovima bile su ponuđene mandarine, kao dar župnikovih prijatelja, a posjetitelji su mogli nabaviti također nove kalendare, sličice i krunice.

Velik doprinos organiziranju ove akcije dali su mnogi pojedinci, OPG-ovi, vlasnici tvrtki i različitih obrta te posebno Grad Otočac i Ličko-senjska županija, a u pripremi su, kao „volonteri Sv. Nikole“, veoma marljivo sudjelovali i kandidati za sakrament potvrde sljedeće godine.

Na kraju programa župnik don Goran posebno je zahvalio svetom Nikoli za dolazak i veliku darežljivost, a također je uime svih svećenika dekanata izrazio zahvalnost svima koji su na bilo koji način sudjelovali u toj lijepoj i vrijednoj akciji. Svima okupljenima, a posebno mladim roditeljima s djecom u naručju, zaželio je milošću plodno došašće te Božji blagoslov po zagovoru sv. Nikole. Sve je potaknuo neka se trude, po uzoru na svetoga Nikolu, svojom dobrotom, posebno brigom za potrebite i one najmanje, drugima vratiti osmijeh na lice. Kao što je sv. Nikola došao u Gacku dolinu usrećiti svu djecu i uljepšati im došašće, tako neka njegova dobrota sve potakne da budu činitelji i širitelji dobrih djela, u hodu prema radosti Božića, rekao je vlč. Antunović.

IKA/ Župa Presvetog Trojstva Otočac

NAJNOVIJE VIJESTI