Utorak, 23 srpnja, 2024
GradoviGospićRadovi na uređenju prostora u potkrovlju Razvojnog centra Ličko-senjske županije ulaze u...

Radovi na uređenju prostora u potkrovlju Razvojnog centra Ličko-senjske županije ulaze u završnu fazu

U potkrovlju zgrade Razvojnog centra Ličko-senjske županije završavaju se radovi na uređenju dijela prostora površine 285 m2. Ovaj prostor će služiti kao županijska vijećnica za održavanje Županijskih skupština, a ujedno će biti korišten i za potrebe rada Centra za mlade Ličko-senjske županije te ostalih događanja vezanih uz rad Razvojnog centra.

Župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry, potvrdio je da su radovi pri samom kraju te se uskoro očekuje opremanje prostora namještajem i informatičkom opremom.

Ukupna vrijednost radova iznosi 67.442,50 eura s PDV-om.

“Zadovoljstvo mi je kazati kako će Županija nakon više od 30 godina postojanja napokon imati svoju vijećnicu. Ovaj prostor nije namijenjen samo kao vijećnica, već će se koristiti i kao multifunkcionalna dvorana, kako za potrebe budućeg Centra za mlade Ličko-senjske županije, tako i za ostale događaje vezane za Rad Razvojnog centra”, izjavio je župan Petry.

Osim za potrebe Županije, ovaj prostor će biti korišten i za potrebe razvoja poduzetništva, a ujedno i za potrebe ustanova kojima je Županija osnivač.

Radovi na uređenju prostora imaju za cilj stavljanje istoga u funkciju sukladno novim potrebama, prateći modernizaciju i razvoj Ličko-senjske županije.

Očekuje se da će potpuno opremanje prostora s adekvatnim namještajem i sofisticiranom informatičkom opremom biti dovršeno u narednih nekoliko mjeseci, čime će prostor postati potpuno funkcionalan i spreman za korištenje.

Nakon tri desetljeća, ovaj korak predstavlja značajan napredak za Ličko-senjsku županiju, otvarajući vrata boljim uvjetima za održavanje sjednica Županijskih skupština te pružajući adekvatan prostor za razvoj mladih i poticanje poduzetništva.

NAJNOVIJE VIJESTI