Utorak, 23 srpnja, 2024
GradoviGospićPrvi Advent u Lici postao najzapaženiji predbožićni događaj: Lidija Bačić i tamburaši...

Prvi Advent u Lici postao najzapaženiji predbožićni događaj: Lidija Bačić i tamburaši oduševili publiku

U organizaciji Ličko-senjske županije u petak je u prostorijama Ličko-senjske županije održan blagdanski domjenak koji je okupio brojne zaposlenike županije, predstavnike Županijskih ustanova, svećenstva, poduzetnika i medija, Uvodno je župan Ernest Petry pozdravio sve prisutne, čestitajući im Božić i ugodne predstojeće blagdane, dok je božji blagoslov zazvao preč. Mišel Grgurić.

Nakon službenog dijela, pažnja svih okupljenih preusmjerila se na novoobnovljeno dvorište, gdje je u 18 sati započeo prvi “Advent u Lici”. Ovaj događaj donio je posebnu blagdansku atmosferu, omogućavajući građanima zabavu i druženje u predbožićnom vremenu.

Program prvog dana “Adventa u Lici” obilježili su nastupi TS Ličkih tamburaša i DJ Matije, dok su posjetitelji mogli uživati u bogatoj ponudi jela i pića. Cilj je bio omogućiti svima da u potpunosti uživaju u čarima predstojećih blagdana.

Kada se zavjesa večeri spustila nad Ličko-senjskom županijom, šarenilo adventskih svjetala osvijetlilo je lica posjetitelja, unoseći toplinu u prohladnu zimsku noć. Zvuci tamburaša, miris kuhanog vina i pečenih delicija stvorili su atmosferu koja prenosi duh zajedništva i predbožićnog iščekivanja.

Drugog dana Adventa posjetitelje je događaj oduševio svojim bogatim i raznolikim programom. Glavna atrakcija večeri bila je popularna pjevačica Lidija Bačić, čiji je energičan nastup bio vrhunac večeri za mnoge. Atmosferu su dodatno zagrijali Tamburaški sastav Biseri Gacke i DJ Matija, čiji su nastupi pridonijeli veselom raspoloženju.

Obadva dana Adventa najmlađe posjetitelje je dočekivao i uveseljavao Djedica Božićnjak, dok su DND Naša djeca i “Pčelice” organizirali različite radionice za najmlađe.

Večer je obogaćena i posebnim događajem – predstavljanjem Miss Hrvatske za Miss Svijeta, kojom prigodom se nazočnima obratila vlasnica licence za izbor Miss Hrvatske Iva Kontek Loprarić, Hrvatska predstavnica na izboru za Miss svijeta Lucija Begić i aktualna Miss Ličko-senjske županije Tia Stilinović, što je dodalo dodatni sjaj večernjem programu. U sklopu događanja, misice su uz župana Petryja sudjelovale u akciji darivanja nogometnih lopti, a ujedno je i svim posjetiteljima Adventa darovan CD s ovogodišnjeg prvog glazbenog festivala “Lika fest”, koji se održao u sklopu ovogodišnje manifestacije “Jesen u Lici”.

NAJNOVIJE VIJESTI