Utorak, 23 srpnja, 2024
OpćineBrinjePROVEDBA PROJEKTA „VRIJEME JE ZA TREĆU ŽIVOTNU DOB“

PROVEDBA PROJEKTA „VRIJEME JE ZA TREĆU ŽIVOTNU DOB“

Udruge žena „Pavenka“ provodi projekt koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pod nazivom „Vrijeme je za treću dob“. Riječ je o trogodišnjem programu koji će se provoditi u periodu 2023. do 2026. godine, a financira se u sklopu programa „Širenje mreže socijalnih usluga“ .

Radi se o programu koji podrazumijeva aktivnost besplatnog prijevoza nemoćnih i potrebitih. Osim usluge besplatnog prijevoza kroz program su nabavljeni tele care uređaji koji su podijeljeni korisnicima.

S obzirom na prostornu dislociranost Općine Brinje, ovaj program poboljšava kvalitetu života krajnjih korisnika.

Situacija na terenu zahtjeva kontinuiranu skrb o starijim osobama jer svaki mjesec sve više i više novih korisnika se priključuje jer im je potrebna pomoć.

Glavni cilj projekta je poticanje na što duži boravak u vlastitim domovima, te smanjenje rizika od socijalne isključenosti i povećanje kvalitete života starijih osoba na području Općine Brinje.

Provedbom ovog projekta Udruga žena Pavenka pozicionirala se kao organizacija civilnog društva koja u partnerstvu s Općinom Brinje skrbi o starijim osobama sa područja naše Općine.

Projekt „Vrijeme je za treću životnu dob“ je jedini program sa područja Ličko – senjske županije koji Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike financira.

NAJNOVIJE VIJESTI