Četvrtak, 18 srpnja, 2024
TurizamPROMOCIJA HRVATSKE U OSLU

PROMOCIJA HRVATSKE U OSLU

U sklopu inicijative Predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Skandinaviju, u Oslu je organizirana turistička promocija grada Zadra i Zadarske županije, na kojoj je najavljena uspostava direktnog leta između Osla i Zadra

Dogovoreni direktan let Oslo-Zadar-Oslo, predviđen za lipanj 2024., rezultat je suradnje s prijevoznikom Norwegian Air Shuttle, čiji su predstavnici aktivno sudjelovali u prezentaciji Zadarske županije te razmijenili iskustva na B2B sastancima s norveškim i hrvatskim turističkim subjektima.

Na B2B radionici sudjelovalo je oko 20 norveških agenata i 14 predstavnika turističkih subjekata iz Zadra i Zadarske županije, dok je oko 11 predstavnika medija, uz agencije, prisustvovalo prezentaciji održanoj nakon B2B workshopa.

Osim toga, veleposlanica RH u Norveškoj Andrea Gustović-Ercegovac, zajedno s predstavnikom HTZ-a za Skandinaviju Vedranom Sušićem, organizirala je poseban sastanak s predstavnicima zrakoplovne kompanije Norwegian. Tema sastanka bila je istraživanje mogućnosti produljenja sezone letova za Hrvatsku i otvaranje novih zračnih linija s aerodromima u Hrvatskoj. 

Stavovi i ocjene predstavnika Norwegiana o hrvatskim turističkim destinacijama bili su vrlo pozitivni, ističući Hrvatsku kao vrlo perspektivnu destinaciju, posebno zbog kraćeg puta do hrvatskih turističkih odredišta u usporedbi s putovanjem do, primjerice, španjolskih turističkih destinacija.

HTZ

NAJNOVIJE VIJESTI