Utorak, 23 srpnja, 2024
MORHPripadnici 40. HRVCON KFOR pobjednici nogometnog turnira u Klini

Pripadnici 40. HRVCON KFOR pobjednici nogometnog turnira u Klini

Pripadnici 40. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciji KFOR u Republici Kosovo sudjelovali su 25. siječnja 2024. godine na malonogometnom turniru na poziv gradonačelnika Grada Kline, koji je održan u organizaciji Glavnog centra za obiteljsku medicinsku skrb “Majka Tereza”.

Pored ekipe 40. HRVCON-a na turniru su sudjelovale ekipe liječnika medicinskog centra, svećenika katoličke Župe Klina i imama Islamske zajednice Klina.

Nakon odigranih utakmica, ukupni pobjednik turnira bila je ekipa 40. HRVCON-a kojoj je predstavnik organizatora uručio pehar i diplomu za osvojeno prvo mjesto.

Sudjelovanjem na malonogometnom turniru pripadnici HRVCON-a nastavili su dosadašnju praksu uspostave kvalitetnih odnosa s predstavnicima lokalnih zajednica i lokalnog stanovništva na području Republike Kosovo.

Grad Klina nalazi se u zoni odgovornosti RC-W KFOR-a. Smješten je u središnjem dijelu Republike Kosovo, između Prištine i Peći. Značajan broj stanovnika Kline boravi i radi na području Republike Hrvatske, poglavito u Zadru i okolnim mjestima.

MORH

NAJNOVIJE VIJESTI