Utorak, 23 srpnja, 2024
Ličko-senjska županijaPri završetku radovi na uređenju prostorija buduće ljekarne u Lovincu

Pri završetku radovi na uređenju prostorija buduće ljekarne u Lovincu

LOVINAC – Prigodom današnjeg posjeta Općini Lovinac, ličko-senjski župan Ernest Petry prisustvovao je radnom sastanku na kojemu su nazočili načelnik Općine Ivan Miletić sa suradnicima.

Nakon sastanka župan Petry, načelnik Miletić te Igor Rosandić, direktor Komunalnog poduzeća Vrilo d.o.o. iz Lovinca, obišli su prostorije u kojima se privode kraju radovi na uređenju prostorija i kadrovskog stana za potrebe ljekarne u Lovincu, koja će djelovati u sklopu Doma zdravlja Gospić, na koji način će se mještanima općine osigurati kvalitetnija zdravstvena skrb.

Nakon završetka građevinskih radova slijedi opremanje prostorija buduće ljekarne, na koji način će uskoro po prvi put u povijesti ova mala lička općina i njezin stanovnici dobiti ljekarnu na zadovoljstvo svih stanovnika Lovinca, Svetog Roka i svih okolnih mjesta.

Podsjetimo, sredstva za uređenje ljekarne u ukupnom iznosu od 118.500 eura osigurala je Ličko-senjska, a sve na način da je iz proračunskih sredstava osigurano 63.500 eura, dok je na temelju prijave Ličko-senjske županije za projekt obnove zgrade u svrhu pokretanja ljekarničke djelatnosti na području Općine Lovinac od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka osiguran dodatni iznos od 55.000 eura.

Zadovoljstvo projektom uspostave ljekarne u Lovincu nisu krili župan Petry i načelnik Miletić, koji su uz navedenu investiciju u ovoj godini najavili završetak započetih te pokretanje brojnih drugih infrastrukturnih projekata na području općine od cestogradnje do izgradnje novih vodovoda.

Župan Petry je na kraju posjeta Lovincu naglasio:

„Ovo je značajna investicija za Lovinac i njegove stanovnike jer se otvara zdravstveni sadržaj koji ovaj dio Like do sada nikada nije imao. Na ovaj način unaprjeđuje se dostupnost zdravstvene zaštite za mještane općine Lovinac, što je posebno predstavljalo veliki problem starijim i bolesnim osobama, a osim mještanima Lovinca otvorenje ljekarne bit će od iznimnog značaja i svim ljudima koji gravitiraju ovom području.“

Načelnik Miletić nije krio zadovoljstvo što se realizacija ovog projekta bliži kraju te je istakao kako se završetak građevinskih radova na ljekarni očekuje u veljači 2024. godine, nakon čega slijedi opremanje prostorija.

NAJNOVIJE VIJESTI