Utorak, 23 srpnja, 2024
Ličko-senjska županijaPREDSTAVLJANJE NACIONALNOG PARKA PLITVIČKA JEZERA NA SAJMU NEW YORK TRAVEL ADVENTURE SHOW

PREDSTAVLJANJE NACIONALNOG PARKA PLITVIČKA JEZERA NA SAJMU NEW YORK TRAVEL ADVENTURE SHOW

Nacionalni park Plitvička jezera uspješno je predstavio svoju ponudu na sajmu New York Travel Adventure Show u SAD-u, koji se održao 27. i 28. siječnja ove godine. Park je bio dio hrvatskog paviljona u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, a svoju ponudu je predstavilo i 11 hrvatskih destinacija. Sajam je posjetilo više od 30 tisuća posjetitelja, a hrvatski izložbeni prostor bio je jedan od najposjećenijih, gdje je čak 25 izlagača iz Hrvatske ove godine predstavilo svoju ponudu.

“Riječ je o renomiranom svjetskom turističkom događanju u sklopu kojeg hrvatski turistički sektor ima priliku istaknuti široku paletu domaćih turističkih proizvoda, a sve s ciljem kvalitetne promocije naše zemlje kao sigurne, pristupačne i cjelogodišnje destinacije. Naša je zemlja na američkom tržištu poznata po zadivljujućim krajolicima, bogatoj kulturnoj baštini i toplom gostoprimstvu, a sve to prepoznaju brojni agenti, kao i sama publika pa možemo zaključiti kako se Hrvatska nalazi među omiljenim europskim destinacijama Amerikanaca” – poručila je Leila Krešić Jurić, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, pritom istaknuvši kako ove godine ured u New Yorku obilježava i jubilarnu 25. godišnjicu djelovanja.

Tijekom završnog dana sajma, Hrvatska je dobila dodatnu potvrdu uspješnog predstavljanja. Hrvatskoj turističkoj zajednici je uručeno posebno priznanje od strane organizatora sajma za izvrsnost u nastupu i prezentaciji, posebno ističući hrvatski paviljon kao najkreativniji. “Veliko zanimanje pokazuje se ove godine za Zagreb, Plitvička jezera, Istru, Baraćeve špilje atrakcija su ove godine”, istaknula je novinarka Branka Slavica u izravnom javljanju HRT-a.

U sklopu izložbenog paviljona kojeg je drugu godinu zaredom osigurala Hrvatska turistička zajednica, tijekom dva dana sajma intenzivno su se odvijale prezentacije regija i tvrtki iz privatnog sektora te sastanci s američkim agentima. Da je doista riječ o odličnom mjestu za promociju hrvatskog turizma potvrđuje i preko 1.500 akreditiranih agenata, 400 predstavnika medija te 30 posto više prodanih ulaznica u odnosu na prethodnu godinu.

U 2024. godini možemo očekivati još veće brojeve dolazaka američkih posjetitelja. Agenti uvrštavaju naš Park u brojne itinerare, a izrazito velik broj posjetitelja istaknuo je da im je Nacionalni park Plitvička jezera na “bucket listi”, listi mjesta koje osoba želi vidjeti tijekom svog života.

NP Plitvička jezera

NAJNOVIJE VIJESTI