Utorak, 23 srpnja, 2024
PolitikaPredsjednik Milanović razgovarao s članovima Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba povodom...

Predsjednik Milanović razgovarao s članovima Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba povodom 20 godina djelovanja

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas izaslanstvo Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba u povodu obilježavanja 20 godina djelovanja Vijeća koje predstavlja oko 2000 pripadnika romske nacionalne manjine koji žive u Zagrebu.

Na sastanku su predstavnici Vijeća romske nacionalne manjine upoznali predsjednika Milanovića s djelovanjem Vijeća koje, u cilju integracije i afirmacije Roma, surađuje sa svim nadležnim institucijama i pomaže u rješavanju stambenog zbrinjavanja i poboljšavanju uvjeta života Romima u Zagrebu. Prema njihovim riječima, u proteklih 20 godina puno je učinjeno na poboljšanju statusa Roma u društvu, ali i dalje postoje problemi koje Vijeće pokušava riješiti kroz suradnju s institucijama. U tom su kontekstu istaknuli kako očekuju bolju suradnju sa zagrebačkom gradskom vlašću jer dosadašnjom suradnjom, kako su rekli, nisu zadovoljni. Na sastanku se razgovaralo i o skorom obilježavanju Svjetskog dana Roma, u travnju, kada planiraju organizirati prigodni program obilježavanja u suradnji s drugim udrugama i institucijama koje predstavljaju Rome u Hrvatskoj.

U izaslanstvu Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba bili su predsjednik Vijeća Ramiz Ajdin, potpredsjednici Vijeća Halida Alijagić, Bislim Gaši, Raman Fazlievski, Zijad Osmanović, Ibrahim Ismailovski, Mehmed Zahirović, predsjednik Odbora za stanovanje Kemal Ahmetović, predsjednik Odbora za kulturu i sport Senad Ahmetović, predsjednik Odbora za obrazovanje Hajro Ahmetović te članovi Vijeća Jasmin Bajrić, Anka Dalipovski, Šaha Zahirović, Jasmin Šarić i tajnica Vijeća Darija Goreta.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Ured predsjednika RH

NAJNOVIJE VIJESTI