Utorak, 23 srpnja, 2024
KulturaPredsjednik Milanović primio hrvatskog pijanista Lovru Marušića povodom osvajanja važnih glazbenih nagrada

Predsjednik Milanović primio hrvatskog pijanista Lovru Marušića povodom osvajanja važnih glazbenih nagrada

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas hrvatskog pijanista Lovru Marušića koji je osvojio srebrnu medalju i specijalnu nagradu „Robert Schumann Award“ na prestižnom pijanističkom natjecanju International Telekom Beethoven Piano Competition 2023. održanom u Bonnu u Njemačkoj. Čestitajući mu na uspjehu, predsjednik Milanović izrazio je zadovoljstvo činjenicom što na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji radi pijanist takve međunarodne reputacije.

Lovre Marušić zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na klavirskom odjelu, a kao solist i komorni glazbenik nastupa na raznim festivalima i koncertnim ciklusima diljem Hrvatske i svijeta. Osim toga, umjetnički je voditelj međunarodnog festivala komorne glazbe “Ostinato” u Omišu. Svoju međunarodnu reputaciju potvrdio je tijekom ranijih godina osvajanjem i niza drugih priznanja, među kojima je su srebrna medalja na Cleveland International Piano Competition 2021., prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju Santa Cecilia u Portu 2018.  te prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu 2018.

Na sastanku je predsjednika Milanovića upoznao i s planovima koji ga očekuju kao solista i komornog glazbenika u sljedećoj sezoni istaknuvši tri turneje po Kini, turneju sa Slovačkom filharmonijom po Slovačkoj, Sloveniji i Hrvatskoj te nastupe u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Portugalu i Španjolskoj gdje će svirati na prestižnim festivalima s uglednim orkestrima.

Uz pijanista Lovru Marušića na sastanku u Uredu predsjednika bio je i njegov menadžer  Danijel Gašparović, a uz predsjednika Milanovića posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima.

Ured predsjednika RH

NAJNOVIJE VIJESTI