Utorak, 23 srpnja, 2024
PolitikaPredsjednik Milanović predložio je predsjedniku Vlade sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost

Predsjednik Milanović predložio je predsjedniku Vlade sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost

Predsjednik Republike Zoran Milanović predložio je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS).

U dopisu koji je danas poslao predsjedniku Vlade, stoji: „Na temelju članka 4. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, predlažem Vam da sazovemo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog izvanredne i neočekivane situacije u hrvatskom pravosudnom sustavu koja negativno utječe – a mogla bi i u budućnosti negativno utjecati – na usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti te na nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske.“

Nadalje, predsjednik Milanović podsjeća kako „prema članku 4. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, jedino smo Vi i ja – kao predsjednici Vlade i Republike – ovlašteni dogovoriti i sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost“ te zaključuje: „Stoga očekujem da ćete i Vi prepoznati potrebu i prihvatiti moj prijedlog za sazivanjem sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost u što kraćem roku“. 

Ured predsjednika RH

NAJNOVIJE VIJESTI