Utorak, 23 srpnja, 2024
GradoviGospićPred nadolazeću zimsku sezonu održana sjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije

Pred nadolazeću zimsku sezonu održana sjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije

Danas je u prostorijama Županije održana redovna sjednica Stožera civilne zaštite na kojoj je uz članove Stožera te načelnicu Jasnu Orešković Brkljačić, nazočio i ličko-senjski župan Ernest Petry.

Na sjednici je razmatrana analiza stanja sustava civilne zaštite Ličko-senjske županije za 2023. godinu te Plan razvoja sustava civilne zaštite za 2024. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje.

Jasna Orešković Brkljačić zahvalila je na radu i angažmanu svim žurnim službama s područja županije, istaknuvši da su sve žurne službe organizirane u djelokrugu svoga rada što se moglo vidjeti i na pokazno-terenskoj vježbi “ĆOJLUK – LIKA 2023..” koja se održala 27. lipnja te na zajedničkoj vježbi „ŽELJAVA 2023.“, koja je organizirana 7. i 8. listopada u suradnji s Unsko-sanskim kantonom iz susjedne BIH.

Navedena vježba održala se na dva lokaliteta, 7. listopada na području općine Plitvička jezera odnosno Ličkog Petrovog Sela – područje bivšeg aerodroma Željava te 8. listopada na području grada Bihaća – Gradska Otoka, BIH.

Na sjednici se raspravljalo i o stanju i ocjeni spremnosti nadležnih službi i redovnih snaga sustava civilne zaštite za reagiranje i otklanjanje posljedica u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta tijekom zimskog perioda 2023./2024. godine, u kojoj raspravi su sudjelovali svi članovi stožera iz svog djelokruga rada, zaključivši da su sve žurne službe organizirane i spremne za intervencije u nadolazećem zimskom razdoblju.

Župan Ernest Petry zahvalio je svim članovima Stožera na dosadašnjem odgovornom pristupu u najzahtjevnijim situacijama u kojima se spašavaju ljudski životi i imovina, kao i svim službama i ljudima koje predstavljaju, naglasivši kako Županija i Vlada RH putem ministarstava ulažu znatna sredstva za razvoj civilne zaštite na području cijele županije, za što je u konačnici neophodna kvalitetna suradnja svih sa svima te dobra koordinacija između žurnih službi.

Na sjednici su uz predstavnike Županije sudjelovali: voditelj Službe civilne zaštite Gospić i zamjenik načelnice Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije Joso Živković, Milan Uzelac – zamjenik župana Ličko-senjske županije, direktor Lika cesta Joso Vrkljan, zamjenik načelnika Policijske uprave Ličko-senjske županije Stjepan Sabljić, voditelj HGSS Stanice Gospić Dario Cindrić, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Martina Brmbolić, Ivica Sertić u ime Hrvatskih šuma – Uprava šuma Gospić, Ivan Perković u ime Županijske uprave za ceste Ličko-senjske županije, Josip Jengić u ime Hrvatskih cesta, Ružica Čanić – ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Nenad Bugarin – ravnatelj Lučke kapetanije Senj, Lidija Pernar – voditeljica Vodnogospodarske ispostave Lika – Hvarske vode, Sandra Čubelić – ravnateljica Opće bolnice Gospić, Zvonimir Lončarić – županijski vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije te Nikola Došen u ime županijskog društva Crvenog križa Ličko-senjske županije.

NAJNOVIJE VIJESTI