Petak, 19 srpnja, 2024
MORHPotpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HKoV-u

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom posjetu HKoV-u

Ministar Anušić govorio je o povijesnim projektima modernizacije i opremanja HV-a te istaknuo opremanje Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima boravili su u prvom radnom posjetu Hrvatskoj kopnenoj vojsci Oružanih snaga RH u utorak 5. prosinca 2023. godine u vojarni “Stožernog generala Petra Stipetića” u Karlovcu.

Ministar obrane Ivan Anušić pohvalio je pripadnike Hrvatske kopnene vojske za predano i časno izvršavanje svih zadaća. Zahvalio je vojnicima, dočasnicima i časnicima na profesionalnoj i uspješnoj izgradnji sposobnosti Hrvatske kopnene vojske potrebnih za očuvanje mira i sigurnosti unutar i izvan granica Hrvatske.

Ovom prigodom ministar Anušić osvrnuo se i na povijesne projekate modernizacije i opremanja Hrvatske vojske suvremenim vojnim sredstvima, te istaknuo opremanje Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima pješaštva Bradley koja su u procesu dolaska.

“Modernizacija i opremanje Hrvatske vojske suvremenim sredstvima visoki je prioritet Vlade Republike Hrvatske. Međutim, prioritet iznad opreme je hrvatski vojnik. Stoga se intenzivno radi na značajnom poboljšanju materijalnih i drugih prava pripadnica i pripadnika Hrvatske vojske”, kazao je ministar.

U tom kontekstu ministar Anušić je rekao: “Hrvatska vojska je jamac mira i sigurnosti svojim građanima ali i globalni jamac sigurnosti u ovom vremenu narušene globalne sigurnosne arhitekture”.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Tihomir Kundid u svojim obraćanjima prezentirali su aktivnosti i postignuća Hrvatske kopnene vojske.

U okviru radnog posjeta, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić obišao je i Operativno središte Hrvatske kopnene vojske nakon čega su mu prezentirani oružani sustavi Hrvatske kopnene vojske.

MORH

NAJNOVIJE VIJESTI