Utorak, 23 srpnja, 2024
GradoviGospićPotpisani Ugovori o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića

Potpisani Ugovori o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića

Jučer je u uredu Gradonačelnika Grada Gospića održano potpisivanje Ugovora o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2023.godini temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2023. koji je raspisan u listopadu ove godine.

Ukupna vrijednost osam potpisanih Ugovora iznosi 7.000,00 eura, a sredstva su dodijeljena za  Mjeru – Razvoj stočarstva i peradarstva; Aktivnost 1) Potpora za uzgoj mliječnih krava, na temelju količine predanog mlijeka u prethodnoj kalendarskoj godini.

Navedenom potpisivanju prethodile su prijave zainteresiranih poljoprivrednika, a sve temeljem Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za razdoblje 2023.-2027. godine („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 04/2023).

Nakon provedenog postupka obrade pristiglih zahtjeva, temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2023. godini, Povjerenstvo za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju utvrdilo je Korisnike koji ispunjavaju sve uvjete za ostvarivanje potpore, prema redoslijedu zaprimanja.

Ovom prigodom Gradonačelnik je prisutnima nositeljima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava zahvalio na ustrajnosti u bavljenju ovom granom poljoprivrede te najavio kako će i ubuduće dodjeljivati i više potpora kako bi se razvijala poljoprivredna proizvodnja na prostoru grada. Kazao je kako situacija u poljoprivredi nije sjajna na razini države i kako ćemo se morati okrenuti radu, proizvodnji i stvaranju.

Grad Gospić

NAJNOVIJE VIJESTI