Utorak, 23 srpnja, 2024
GospodarstvoPosjet kineske gospodarske delegacije iz Ningboa ŽK Split 

Posjet kineske gospodarske delegacije iz Ningboa ŽK Split 

Kineska gospodarska delegacija iz grada Ningboa posjetila je 8. prosinca 2023., u sklopu svog boravka u Hrvatskoj, HGK – Županijsku komoru Split.  Članove delegacije, u kojoj su bili predstavnici 20-ak tvrtki iz Ningboa, pozdravio je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš, koji je naglasio otvorenost ŽK Split za sve inicijative i poslovnu suradnju koja vodi unapređenju gospodarskih odnosa Ningboa i Splitsko-dalmatinske županije. 

Kinezi_8.12.2023.jpg

Gospodarstvo Splitsko-dalmatinske županije i investicijske potencijale gostima iz Kine je predstavila Sanja Baković iz ŽK Split, koja je govoreći o prednostima za poslovanje posebno izdvojila članstvo Hrvatske u EU, usklađenost zakonodavstva s temeljnim postulatima Unije, povoljan geografski položaj Hrvatske i županije, kao i razvijenu prometnu infrastrukturu. 

 U razgovorima je naglašeno da su Split i Ningboa lučki gradovi duge povijesti koji imaju mogućnosti za jaču poslovnu suradnju, povezivanje svojih poduzetnika te investicije, posebno u turizmu, industriji, proizvodnji čiste energije…  Predstavnici kineske delegacije ovom su prilikom predstavili predstojeći China-CEEC Trade and Investment EXPO, koji će se u svibnju 2024. održati u Ningbou te su pozvali sve zainteresirane na sudjelovanje. 

HGK

NAJNOVIJE VIJESTI