Utorak, 23 srpnja, 2024
Ličko-senjska županijaPočast dr. Draženu Bobincu povodom 34. godišnjice utemeljenja Inicijativnog odbora HDZ-a za...

Počast dr. Draženu Bobincu povodom 34. godišnjice utemeljenja Inicijativnog odbora HDZ-a za Gacku, Liku i Krbavu

Povodom 34. godišnjice od povijesnog sastanka Inicijativnog odbora HDZ-a za Gacku, Liku i Krbavu kada su se u restoranu “Dino” u Čovićima, 16. siječnja 1990. godine sastali hrvatski domoljubi kako bi pokrenuli inicijativu za osnivanje HDZ-a, danas je na gradskom groblju u Otočcu izaslanstvo Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije predvođeno ličko-senjskim županom Ernestom Petryjem, koji ujedno obnaša dužnosti člana Predsjedništva HDZ-a , člana Predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” i predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije odalo počast i zapalilo svijeće ispred spomenika prvom predsjedniku HDZ-a Otočac dr. Dražena Bobinca.

U izaslanstvu su uz predsjednika Petryja bili zamjenica župana i predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić i tajnica Županijske organizacije MHDZ-a Željka Rukavina.

Nakon paljenja svijeća, ispred spomenika dr. Dražena Bobinca, kod središnjeg križa odana je počast i za sve preminule utemeljitelje HDZ-a Otočac, ratnim i poratnom žrtvama od 1941. do 1945., kao i za sve poginule hrvatske branitelje.

NAJNOVIJE VIJESTI