Četvrtak, 18 srpnja, 2024
VijestiPlanet dobrih djela: Igra koja oplemenjuje djecu i oblikuje humaniji svijet

Planet dobrih djela: Igra koja oplemenjuje djecu i oblikuje humaniji svijet

U moru video igara koje zasipaju današnju digitalnu scenu, ističe se jedna posebna – mobilna igrica Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom “Planet dobrih djela”. Ova inovativna video igra nije samo zabava na ekranu; ona je iskra koja potiče empatiju, učenje i humanost kod najmlađih. Za razliku od mnogih drugih igara, “Planet dobrih djela” ima jedinstvenu svrhu – oplemeniti djecu i oblikovati svijet budućnosti.

Ova inovativna video igra proizašla je iz suradnje sa stručnjacima iz područja razvoja video igara, uključujući programera Gordana Bezjaka, ilustratora Svena Nemeta, te animatora Zvonimira Baraća.

“Planet dobrih djela” nije samo igra, već i korak naprijed u korištenju video igara u edukativne svrhe. Pruža igračima izazovno iskustvo te ih potiče na učenje i podizanje svijesti o globalnim problemima. Igra potiče empatiju prema onima koji su u potrebi, motivirajući igrače da razmišljaju o svom doprinosu zajednici.

Priča se odvija na planetu Zemlji, na različitim kontinentima, gdje igrač postaje Vjeverica Mira, spasitelj planete od negativnih posljedica klimatskih promjena. Kroz simulacije stvarnih situacija s kojima se suočava suvremeni svijet, igrač ima zadatak suočiti se s različitim izazovima i krizama.

“Planet dobrih djela” integrira nekoliko ključnih značajki koje naglašavaju važnost humanitarnog rada. Igrač sudjeluje u slaganju paketa humanitarne pomoći te pruža podršku zajednicama pogođenim prirodnim katastrofama. Osim toga, igrica pozitivno utječe na obrazovanje djece i mladih, potičući ih na učenje o razvrstavanju otpada te o dugoročnom planiranju zaštite i očuvanja zajednice.

Društveni i obrazovni značaj igre ističu se kroz razvoj različitih vještina poput logičkog razmišljanja, donošenja odluka pod pritiskom i upravljanja resursima. Naglasak je stavljen na važnost timskog rada i međusobnog pomaganja kako bi se riješili složeni izazovi.
Igrica Hrvatskog Crvenog križa predstavlja sjajan primjer kako video igre mogu postati alat za obrazovanje, poticanje pozitivnih vrijednosti te angažiranje mladih u rješavanju stvarnih problema.

Pozivamo vas da nam se pridružite u ovom uzbudljivom humanitarnom putovanju! Skenirajte QR kod, preuzmite igricu Hrvatskog Crvenog križa i postanite heroj svoje priče! “Planet dobrih djela” dostupan je putem Google Play-a i App Store-a.

Hrvatski Crveni križ 

NAJNOVIJE VIJESTI