Utorak, 23 srpnja, 2024
Ličko-senjska županijaPEĆINSKOM PARKU GRABOVAČA DOSAD ODOBRENO PREKO 400.000 EURA IZ EUROPSKIH FONDOVA

PEĆINSKOM PARKU GRABOVAČA DOSAD ODOBRENO PREKO 400.000 EURA IZ EUROPSKIH FONDOVA

S prvim danima lipnja, Javnoj ustanovi „Pećinski park Grabovača“ odobren je novi europski projekt „Zaštita prirode 5 i 6“ financiran iz programa Europskih snaga solidarnosti, Agencija za mobilnost i programe EU, Zagreb. Projekt će okupiti 26 volontera na 2,5 mjeseca koji će sudjelovati u različitim aktivnostima. Volonteri koji dolaze u Perušić različitih su profila i usmjerenja, a svi dolaze s istim ciljem: pomoći i sudjelovati u razvoju lokalne zajednice i ruralnih područja.

Tijekom srpnja i kolovoza Ustanova će u suradnji s volonterima organizirati brojne aktivnosti za lokalnu zajednicu poput tradicionalne besplatne Ljetne škole i škole stranih jezika za djecu i mlade (poziv će biti objavljen uskoro), program za djecu „Tjedan prije škole“, edukativne aktivnosti i radionice za lokalnu zajednicu, Interkulturalne večeri s ciljem upoznavanja različitih kultura i običaja, Summer Vibe festival, Međunarodnu noć šišmiša i brojne druge aktivnosti.

Zahvaljujući ovakvim projektima, Ustanova ima partnerstva s brojnim udrugama, institucijama i gradovima diljem Europe. Cilj projekta je osnažiti lokalnu zajednicu i volontere za samostalno poduzimanje društvenih akcija i akcija vezanih uz zaštitu okoliša i prirode.

Ustanova je dosad provela 15 projekata financiranih iz programa Europskih snaga solidarnosti i Erasmus+ programa, ukupne vrijednosti 409.600,00 eura. Za projekt „Zaštita prirode 5 i 6“ Ustanovi je odobreno 53.206,00 eura.

PP Grabovača

NAJNOVIJE VIJESTI