Subota, 13 srpnja, 2024
VijestiOtvorene prijave za Cinehill

Otvorene prijave za Cinehill

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru. Prijave se primaju do 18. svibnja. Selekcija uključuje filmove iz cijelog svijeta, uz posebne pogodnosti za domaće i regionalne autore.

Kao i proteklih pet godina, nagrađeni film ući će u krug od dvadeset i devet filmova – pobjednika odabranih europskih festivala koji kandidiraju za Europsku filmsku nagradu, čime festival svojem najboljem filmu osigurava europsku vidljivost i međunarodnu perspektivu. 

Pobjednik uz status kandidata za Europsku filmsku nagradu u kategoriji kratkog filma, osvaja i novčanu nagradu u iznosu od €1000, a identični iznos pripast će autoru najboljeg hrvatskog filma.

Najboljem hrvatskom filmu pripast će nagrada Corto montonese.

Natječaj je otvoren za međunarodnu selekciju igranih, dokumentarnih i animiranih filmova u trajanju do 20 minuta produciranim nakon 1. siječnja 2023. uz uvjet da je to prvo prikazivanje u Hrvatskoj.

S ciljem promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Brdo filmova – Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu do 24. travnja.

Hrvatski filmovi u konkurenciji imat će posebne premijere u okviru Cinehilla u Zagrebu (29. kolovoza do 7. rujna 2024.), kada će biti dodijeljena i nagrada Corto montonese.

Festival će se održati od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Prijave se primaju do 18. svibnja putem platforme FilmFreeway.

Za dodatna pitanja obratite se na mail adresu: office@motovunfilmfestival.com.

HAVC

NAJNOVIJE VIJESTI