Utorak, 23 srpnja, 2024
GradoviSenjOTVOREN 364. SENJSKI MESOPUST

OTVOREN 364. SENJSKI MESOPUST

U subotu 13. siječnja 2024.g. svečano je otvoren 364. Senjski mesopust. Meštar Danijel Tomljanović-Feralić preuzeo je ključeve grada od gradonačelnika Jurice Tomljanovića i time službeno otvorio peto godišnje doba u gradu pod Nehajem. Vladavina maškara će trajati sve do mesopusnog utorka 13. veljače.

U programu otvorenja sudjelovali su Gradska glazba Senj, plesna skupina Maya’s Dance Nation, Zumba Senj, Vis Bonaca, a u igrokazu su se okušali Ines Kostović i Mimo Vrzić. Za dobar štimung do ranih jutarnjih sati pobrinuli su se senjski bendovi Trio Marinero i Mirakul.

Meštar Feralić kao i prethodnih godina, osvrnuo se na aktualna događanja u gradu i državi u protekloj kalendarskoj godini obuhvativši pritom gospodarstvo, građevinske poslove, zaposlene i umirovljenike. Gradonačelnik Jurica Tomljanović naglasio je kako vjeruje da će maškarana vlast u idućih mjesec dana napraviti dobar posao za svoj grad upravo kako je to meštar i obećao. 

Direktor TZG Senja Viktor Samaržija izrazio je zadovoljstvo prvim ovogodišnjim balom, zahvalio Gradu Senju na podršci, restoranu Krešimir na gostoprimstvu, Karnevalskom odboru, svim sudionicima programa otvorenja i svima onima koji su pomogli u realizaciji.

Ovogodišnji mesopust ima šest balova i četiri dječje redute. Ove subote posjetitelje očekuje drugo mesopusno ludovanje pod nazivom “San letnje noći – 1001 noć”, a za najmlađe u nedjelju počinje prva dječja reduta na temu “Ča ću bit kad narasten”.

Grad Senj, TZ Grada Senja i Karnevalski odbor pozivaju na nezaboravna druženja u restoranu Krešimir. Subotom od 21 sat zabavimo se uz Trio Marinero i Mirakul. Dječje redute održavaju se nedjeljom od 16 do 20 sati. Najljepše maske očekuju bogate nagrade.

Dođite u Senj i osjetite duh senjske maškarane tradicije!

Grad Senj

NAJNOVIJE VIJESTI