Subota, 13 srpnja, 2024
GradoviGospićOdržana Završna konferencija projekta „Donesimo osmijeh“

Održana Završna konferencija projekta „Donesimo osmijeh“

Jučer je u Razvojnom centru Ličko-senjske županije u Gospiću održana Završna konferencija projekta „Donesimo osmijeh“ UP.02.2.2.11.0006, na kojoj su predstavljene provedene aktivnosti i ostvareni rezultati projekta.

Nazočne je pozdravila zamjenica župana Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić, koja je istaknula važnost projekta, s obzirom da smo bili jedna od šest županija na čijem području nije bilo skloništa. Radilo se o izazovnom projektu koji je svima koji su sudjelovali u njegovoj provedbi donijelo nova iskustva za buduće projekte. Provedbom ovog projekta ostvaren je jedan od glavnih ciljeva, a to je uspostava skloništa za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji na području naše županije.

O tijeku provedbe, aktivnostima i rezultatima govorila je voditeljica projekta Valentina Zdunić, pročelnica Upravnog odjela za školstvo, sport i kulturu. Istaknula je da je izvršena rekonstrukcija objekta trajnog skloništa, nabavljen je namještaj, kućanski aparati, didaktička oprema i igračke, vozilo te ostala oprema potrebna za rad skloništa. Zaposlene su tri djelatnice i to asistentica te dvije stručne savjetnice – psihologinja i socijalna radnica te su održane edukacije djelatnica. Također je održano pet javnih tribina sa ciljem podizanja svijesti te osvještavanja javnosti o problematici nasilja u obitelji.

O iskustvima u provedbi projekta govorile su Nikolina Devčić, v. d. predstojnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Gospić te Marijana Nahod, predstavnica Udruge žena Nit Korenica.

Nositelj projekta je Ličko-senjska županija, a partneri na projektu su Udruga žena NIT Korenica, Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Gospić i Područni ured Senj.

Ukupna vrijednost projekta, kao i iznos bespovratnih sredstava, iznosi 835.595,91 € (6.295.797,35 kn), a sredstva su osigurana od strane Europske Unije iz Europskog socijalnog  fonda u iznosu od (85%) u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Tehničku i stručnu pomoć u provedbi projekta pruža Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije-LIRA u sklopu projekta „PriLIKA za razvoj“ KK.10.1.3.03.0020.

NAJNOVIJE VIJESTI