Utorak, 23 srpnja, 2024
OpćineBrinjeODRŽANA ČETRNAESTA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

ODRŽANA ČETRNAESTA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

Danas je u Društveno – kulturnom centru u Brinju održana 14. radna sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje na kojoj se raspravljalo o 26 točka dnevnog reda.

Na sjednici je Jednoglasno izglasan Rebalans proračuna za 2023. godinu i Programi vezani za proračun.

Značajnija točka dnevnog reda bila je donošenje Odluke o izmjeni Odluke o ostvarivanju prava na naknadu roditeljima za novorođeno dijete, gdje se naknada za novorođeno dijete na inicijativu načelnika Fumića podigla u stopostotnom iznosu. Načelnik je naveo kako je ova Odluka predizborno obećanje i da mu je zadovoljstvo što je realizirana. Isto tako načelnik je naveo kako radi sve što je u njegovoj moći da bi se mladi ljudi zadržali u našoj Općini i kako bi im se stvorili bolji uvjeti za život te da će se time uvijek voditi.

Ostale točke dnevnog reda bile su donošenje izmjena i dopuna Programa javnih potreba Općine Brinje za 2023. godinu, izmjena Programa javnih potreba u sportu na području Općine Brinje u 2023. godini, donošenje Plana djelovanja Općine Brinje u području prirodnih nepogoda za 2024. godinu, donošenje Odluke o pristupanju Općine Brinje sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju te donošenje Odluke o sklapanju Povelje o prijateljstvu i suradnji Grada Delnica i Općine Brinje.

Općinski načelnik Zlatko Fumić zahvalio se Općinskom vijeću na povjerenju i dobroj suradnji u 2023. godini i naveo kako se nada da će dobru suradnju nastaviti u 2024. godini te zaželio vijećnicima i njihovim obiteljima sretan i blagoslovljen Božić te puno uspjeha u nadolazećoj godini.

Općina Brinje

NAJNOVIJE VIJESTI