Utorak, 23 srpnja, 2024
GradoviGospićNoć muzeja u Gospiću i Smiljanu

Noć muzeja u Gospiću i Smiljanu

Pred nama je 19. Noć muzeja koja će se održati u petak, 26. siječnja 2024.

Za sve vas smo pripremili zvjezdani program, nazvan „Filmska noć u Noći muzeja“ na naše dvije lokacije u Gospiću i Smiljanu. Program započinje u 18 sati, a moći ćete uživati u projekcijama dva filma – dokumentarni film „Tower for the People – Tesla’s Dream at Wardenclyffe Continues“ redatelja Josepha Sikorskog u Memorijalnom centru u 18:30h i hrvatski film „Illyricvm“ redatelja Simona Bogojevića Naratha u kinu Korzo u 20:00h.

Priču o Teslinom laboratoriju i tornju na Long Islandu i genijevoj želji da čovječanstvu podari bežični prijenos, saznajte iz izložbe Josipe Starčević Prpić, a u predavanju u 22 sata, redatelja Simona Bogojevića Naratha i stručnog savjetnika za ilirsko oružje i nošnju, dr.sc. Ivana Drnića, otkrijte sve detalje koji su se zbivali na filmskom setu iza kamere. Predavanje će se održati u Malom salonu Muzeja uz izloženi dio odabrane filmske kostimografije koja prati zbivanja prije više od 2000 godina.

U našoj realizaciji pomogli su nam vanjski suradnici, redatelji Joseph Sikorski i Simon Bogojević Narath, producentica Ankica Jurić Tilić iz produkcijske kuće Kinorama, a osobito naš sugrađanin Toni Zdunić iz tvrtke Meridian Arts koji je zaslužan za prijevod i titl filma o Teslinom tornju.

Stručna vodstva u Muzeju Like Gospić i Memorijalnom Centru „Nikola Tesla“ Smiljan, planirana su za 18:30 i 20:00 sati.

Ulaz je za sve događaje u Noći muzeja besplatan. Radujemo se zajedničkom druženju pod zvjezdanim nebom u „Filmskoj noći u Noći muzeja“!

Muzej Like Gospić

NAJNOVIJE VIJESTI