Utorak, 23 srpnja, 2024
Ličko-senjska županijaLičko-senjska županija za Program javnih potreba u kulturi osigurala 27.300 eura

Ličko-senjska županija za Program javnih potreba u kulturi osigurala 27.300 eura

Temeljem Javnog poziva Ličko-senjske županije o dodjeli bespovratnih sredstava za Programe javnih potreba u kulturi za 2024. godinu, danas je u prostorijama Ličko-senjske županije upriličeno potpisivanje ugovora s 29 prijavitelja za 34 programa.

Ugovori se potpisuju s udrugama, umjetničkim organizacijama, ustanovama u kulturi te drugim pravnim i fizičkim osobama koje provode programe u području kulture.

U ime Ličko-senjske županije, ugovore je potpisao župan Ernest Petry, koji je u svom obraćanju pojasnio kako će se putem ugovora financirati sljedeća područja: muzejsko-galerijska djelatnost, knjižnična djelatnost, nakladnička djelatnost, dramska i plesna djelatnost, glazba i glazbeno-scenska djelatnost, vizualne djelatnosti te kulturno-umjetnički amaterizam.

– „Od 2022. godine povećali smo sredstva za Program javnih potreba u kulturi za ukupno 16.682,18 eura. Od srca se zahvaljujem svima vama koji našu Ličko-senjsku držite vidljivom na razini čitave Republike Hrvatske, a želja nam je u budućnosti što više promovirati našu županiju i izvan granica lijepe naše. Kroz ogromnu potporu resornih ministarstava, kao i Vlade RH, uvijek ćemo biti tu za vas za bilo koju vrstu pomoći, a sve kako bi se putem vaših iznimno značajnih aktivnosti sačuvala naša tradicija, kulturni identitet i baština.“

Pročelnica Upravnog odjela za školstvo, sport i kulturu Valentina Zdunić zahvalila se svim potpisnicima ugovora te naglasila:

– „Ponosni smo na sve vas koji svojim djelovanjem čuvate kulturu, tradiciju i baštinu naše županije. Sufinanciranjem ovih Programa u kulturi dodatno osnažujemo vaš rad te potičemo na njihovu realizaciju. Vi ste bogatstvo naše županije i želimo vam puno uspjeha u provedbi vaših Programa.“

NAJNOVIJE VIJESTI