Utorak, 23 srpnja, 2024
Ličko-senjska županijaJadranski RZC STEM projekt: Ličko-senjska županija pri samom završetku radova u KIC-u...

Jadranski RZC STEM projekt: Ličko-senjska županija pri samom završetku radova u KIC-u Gospić

Radovi u Kulturno-informativnom centru Gospić su završeni. Ugovorena je nabava namještaja te se očekuje još i sklapanje ugovora sa dobavljačem informatičke, didaktičke i robotičke opreme kako bi prostor bio potpuno u funkciji i doveden u namjenu za koju se i krenulo u ovaj projekt.

Fotografije koje donosimo u prilogu svjedoče o tome.

Obnova i modernizacija prostora Kulturno-informativnog centra u Gospiću, smještenog na adresi Budačka 12, dio su projekta kojeg provodi Ličko-senjska županija, a obuhvaća ukupnu površinu od 307,07 m2 zatvorenog prostora i 25,61 m2 otvorenog prostora. Ukupna vrijednost radova iznosi 115.000,00 eura s PDV-om.

Radi se o projektu pod nazivom “Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva” (Jadranski RZC STEM). Projekt je započeo 15. srpnja 2022. godine potpisivanjem Partnerskog sporazuma s nositeljem projekta, Splitsko-dalmatinskom županijom. Glavnina financiranja dolazi iz Kraljevine Norveške putem programa Europskog gospodarskog prostora (EGP) za razdoblje od 2014. do 2021. godine, a vrijedan je gotovo 2.757.868 eura. Cilj projekta je unaprijediti obrazovanje učenika i odgojnih djelatnika osnovnih škola, s posebnim fokusom na darovite, visoko motivirane učenike te one s poteškoćama u razvoju.

Ličko-senjska županija je dobila 1.237.826 eura za provedbu aktivnosti u sklopu programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta je jačanje kapaciteta osnovnih škola kroz različite oblike obrazovanja poput edukacija, studijskih putovanja, ljetnih škola i smotri. Osim toga, projekt će unaprijediti STEM, IKT i poduzetničke vještine učenika i odgojnih djelatnika.

Nadalje, projekt će poslužiti kao platforma za razmjenu znanja i iskustava te doprinijeti modernizaciji odgojno-obrazovnog sustava, pružajući koristi stručnjacima unutar javnih institucija odgovornih za obrazovne politike.

NAJNOVIJE VIJESTI