Četvrtak, 18 srpnja, 2024
GradoviOtočacI MOJ GLAS JE BITAN!

I MOJ GLAS JE BITAN!

S obzirom na to da smo ozbiljno zakoračili u izbornu godinu, ali i u godinu u kojoj će većina učenika završnih razreda postati punoljetna i ostvariti pravo glasa na izborima, predstavnici Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac održali su edukativno predavanje pod nazivom I moj glas je bitan!

Predavanje se sastojalo od teorijskog dijela o izborima općenito te od praktičnog dijela u kojem je simulirano glasanje na biračkom mjestu. Vjerujem da je tijekom predavanja mnogima kroz glavu prošla ideja da se kandidiraju barem za gradonačelnika, ali ubrzo smo shvatili da to i nije baš tako jednostavno jer nam treba potpora drugih ljudi ili prijedlog stranke.

Četiri djevojke i dva mladića sudjelovali su u ulozi članova biračkog odbora, birača i promatrača. Pritom smo se upoznali s izgledom biračkog mjesta, postupanjem birača na njemu, osnovnim zadaćama biračkog odbora te s izbornim materijalom, od glasačkih listića, glasačke kutije do izvadaka iz popisa birača. Predavačice su skrenule pozornost na važnost izlaska na izbore jer baš naš glas nekoga može uskratiti za pobjedu na nadolazećim izborima.

Zato izađimo na izbore da se glas mladih čuje!

I. K. / Novinarska skupina Srednje škole Otočac

NAJNOVIJE VIJESTI