Petak, 19 srpnja, 2024
TurizamHTZ u Bratislavi svečano obilježila rekordan broj dolazaka Slovaka u Hrvatsku

HTZ u Bratislavi svečano obilježila rekordan broj dolazaka Slovaka u Hrvatsku

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice za Češku i Slovačku organiziralo je u Bratislavi konferenciju za slovačke medije i najznačajnije poslovne partnere s ciljem predstavljanja odličnih turističkih rezulata i uspješne poslovne godine.
 
Na predbožićnom okupljanju svečano je obilježen i rekordan broj dolazaka Slovaka u Hrvatsku, njima omiljenu turističku destinaciju u 2023. godini. Osim predstavnika HTZ-a, događaj je svojim prisustvom uveličao i veleposlanik RH u Slovačkoj NJ.E. Aleksandar Heina.

Tijekom prezentacije, poseban je naglasak stavljen na planirane aktivnosti Predstavništva u 2024. godini, ali i na nastojanja da Hrvatska do 2030. bude održiva, konkurentna, inovativna i sigurna zemlja s prepoznatljivim identitetom i kulturom, zemlja očuvanih resursa, kvalitetnih životnih uvjeta i jednakih mogućnosti za sve. 

„Zahvaljujući zaštiti prirodnih ljepota, promicanju ekoloških aktivnosti i uključivanju lokalnih zajednica, Hrvatska aktivnim putnicima nudi jedinstvena i odgovorna iskustva. Održivost osigurava da buduće generacije mogu nastaviti uživati u zadivljujućim krajolicima ove zemlje, istovremeno promičući ekološku svijest diljem svijeta“, istaknuo je Miodrag Mlačić, direktor predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku

Slovačka predstavlja izuzetno važno tržište za Hrvatsku te se nalazi u top 10 tržišta s kojeg ostvarujemo odlične rezultate. Popularnost Hrvatske u Slovačkoj dodatno potvrđuju podaci iz sustava eVisitor. Naime, u dosadašnjem dijelu godine, gosti iz Slovačke ostvarili su gotovo 518 tisuća dolazaka, što u odnosi na lani predstavlja porast od 2 posto

HTZ

NAJNOVIJE VIJESTI