Četvrtak, 18 srpnja, 2024
TurizamHTZ SUDJELOVALA NA KONFERENCIJI „GORANSKI DAN TURIZMA“

HTZ SUDJELOVALA NA KONFERENCIJI „GORANSKI DAN TURIZMA“

Turistička zajednica Gorskog kotara po prvi put je organizirala Gorski kotar Conference pod nazivom “Goranski dan turizma”, a koji se održao u Fužinama.

Cilj konferencije bio je okupiti relevantne sudionike koji će svojim sudjelovanjem i iskustvima doprinijeti razvoju turizma toga područja. 

Prisutne su na samom početku pozdravili Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije,  Slavko Štefičar, ravnatelj uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije Ministarstva za turizam i sport, Saša Popovac, voditelj odjela za istraživanje tržišta i analitiku Hrvatske turističke zajednice, Josip Brozović, predsjednik Turističke zajednice Gorskog kotara i načelnik Općine Mrkopalj te David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

U nastavku konferencije održane su dvije panel rasprave pod nazivom “Doživljaj destinacije” te “Važnost ulaganja za daljnji razvoj”. Govornici su zaključili da su temelj sadašnjeg, ali i budućeg razvitka ovog područja upravo ljudi bez kojih se potencijal Gorskog kotara ne bi mogao ostvariti. Izuzev toga, sudionici su naveli ključne modele i načine koji goranskom području mogu donijeti značajna ulaganja koja bi generirala turistički razvoj, primjerice investicije u zimski turizam i skijališta. 

U okviru konferencije dodijeljena su posebna priznanja najboljim turističkim djelatnicima za izniman doprinos kontinuiranom rastu turizma, a dobitnici nagrada su Planinarsko društvo Vršak, Udruga iznajmljivača Topli dom Čabar, Hotel Risnjak, Hotel Bitoraj, Restoran Eva, Izletište Baćine njive, Gorski park Kupjak, Divjake Log Home i Restoran Kamačnik. 

HTZ

NAJNOVIJE VIJESTI