Utorak, 23 srpnja, 2024
TurizamHTZ ORGANIZIRALA GODIŠNJU VEČERU HRVATSKIH KONGRESNIH AMABASADORA

HTZ ORGANIZIRALA GODIŠNJU VEČERU HRVATSKIH KONGRESNIH AMABASADORA

Hrvatska turistička zajednica organizirala je godišnji susret Kongresnih ambasadora i članova Savjeta programa Hrvatski kongresni ambasador (HKA), koji se održao 16. siječnja u hotelu Esplanade Zagreb. Ambasador program provodi se u suradnji Kongresnog odjela HTZ-aHrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) i lokalnih kongresnih ureda, u okviru čega se jednom godišnje organizira zajednička večera s ciljem umrežavanja ambasadora, razvoja struke te razmjene znanja i iskustava. 

Glavne teme ovogodišnjeg susreta bile su aktivnosti i podrška kongresnim ambasadorima od strane kongresnih odjela HTZ-a, Zagreba, Dubrovnika i Opatije, kao i prezentacija uloge PCO (professional congress organizer) agencija u organizaciji poslovnih skupova. Svečanoj je večeri prisustvovalo devet ambasadora koji su razmijenili očekivanja i trendove u području kongresnog turizma. Ovakvi su susreti odličan poticaj ambasadorima za kontinuiranu promociju Hrvatske u različitim stručnim i znanstvenim krugovima kao idealne destinacije za održavanje malih i srednjih stručnih poslovnih skupova. 

U HKA program uključeni su mnogi prominentni stručnjaci iz raznih područja djelatnosti koji svojom reputacijom i međunarodnom aktivnošću mogu utjecati na dobivanje domaćinstva međunarodnih kongresa i konferencija. Aktivnosti HKA programa usmjerene su ka pružanju podrške radnjama i djelovanju ambasadora u globalnim udruženjima, a sve s ciljem dovođenja međunarodnih poslovnih skupova u Hrvatsku. 

HTZ

NAJNOVIJE VIJESTI