Utorak, 23 srpnja, 2024
MORHBlagoslov križa u vojarni “1. gardijske brigade ‘Tigrovi’ – Croatia”

Blagoslov križa u vojarni “1. gardijske brigade ‘Tigrovi’ – Croatia”

U vojarni “1. gardijske brigade ‘Tigrovi’ – Croatia” u Zagrebu u kapelici “Sv. Antuna Padovanskog i Sv. Obitelji” blagoslovljen je križ podignut u spomen na poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje

U vojarni “1. gardijske brigade ‘Tigrovi’ – Croatia” u Zagrebu u utorak 5. prosinca 2023. godine u kapelici “Sv. Antuna Padovanskog i Sv. Obitelji” održan je blagoslov križa podignutog u spomen na poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje.

Svetu misu i blagoslov križa predvodio je vojni biskup mons. Jure Bogdan uz koncelebraciju don Marka Mede, generalnog vikara, don Slavka Rajića, biskupskog vikara za pastoral te vojnih kapelana don Vladislava Mandure i domaćina don Kristijana Krajnovića.

Na blagoslovu i misnom slavlju sudjelovali su zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul, načelnik Stožera zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadni general Ivan Raos, zapovjednik Pukovnije vojne policije brigadir Tomislav Kasumović, načelnik Sektora za potporu, usluge i kontrolu kvalitete brigadir Milan Jurčić, načelnici odjela Stožera Zapovjedništva ZzP te ostali čelnici i pripadnici ustrojstvenih jedinica Glavnog stožera OSRH smještenih u ovoj vojarni. General-pukovnik Mladen Fuzul s izaslanstvom Zapovjedništva za potporu položio je cvjetni aranžman i lampion ispred križa u spomen na poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje. Upravo je jedna od glavnih namjena križa da kao simbol pijeteta i sjećanja služi kao mjesto gdje se u prilikama spomen obljetnica polažu vijenci, aranžmani i pale svijeće.

MORH

NAJNOVIJE VIJESTI