Četvrtak, 18 srpnja, 2024
VijestiVlada donijela Odluku o pružanju pomoći Republici Azerbajdžan u području protuminskog djelovanja

Vlada donijela Odluku o pružanju pomoći Republici Azerbajdžan u području protuminskog djelovanja

Pomoć obuhvaća nabavu osam potražnih pasa i obuku za četiri vodiča potražnih pasa u trajanju od mjesec dana te transport potražnih pasa u Republiku Azerbajdžan

Na danas održanoj 283. sjednici Vlade RH potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović predstavio je prijedlog Odluke o pružanju pomoći Republici Azerbajdžan.

Naime, nastavno na dugogodišnju suradnju Republike Hrvatske i Republike Azerbajdžan, tijekom posjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske, mr.sc. Andreja Plenkovića Republici Azerbajdžanu u studenome 2023. godine, u cilju jačanja gospodarske suradnje – posebice u području razminiranja, dogovoreno je pružanje pomoći koja obuhvaća nabavu osam potražnih pasa i obuku za četiri vodiča potražnih pasa u trajanju od mjesec dana te transport potražnih pasa u Republiku Azerbajdžan.

Ukupno procijenjena vrijednost pomoći iznosi 120.000,00 eura koja su osigurana u Državnom proračunu na poziciji Ministarstva unutarnjih poslova.

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o pružanju pomoći Republici Azerbajdžan kojom je zadužila Ministarstvo unutarnjih poslova – Ravnateljstvo civilne zaštite za provedbu predmetne Odluke, odnosno za organizaciju nabave potražnih pasa, obuku vodiča te transporta.

MUP RH

NAJNOVIJE VIJESTI