Petak, 19 srpnja, 2024
SportPLAVA LAGUNA CROATIA OPEN UMAG I OVE ĆE GODINE OKUPITI VRHUNSKE TENISAČE

PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN UMAG I OVE ĆE GODINE OKUPITI VRHUNSKE TENISAČE

Na konferenciji za medije u Zagrebu predstavljena je lista igrača koji će nastupiti na 34. izdanju Plava Laguna Croatia Opena Umag, kao i bogati popratni program sa sjajnim koncertima, jedinstvenom gourmet ponudom te niz drugih sportskih i zabavnih sadržaja u kojima će moći uživati svi posjetitelji umaškog turnira.

Popis igrača predvodi trenutno šesti tenisač svijeta, Rus Andrej Rubljov, koji je upravo u Umagu 2017. osvojio prvi veliki naslov u karijeri. Vraća se i prošlogodišnji finalist Švicarac Stan Wawrinka, osvajač tri pojedinačna naslova na Grand Slam turnirima, a posebno jaka bit će postava talijanskih igrača, jer dolaze trojica prošlogodišnjih pobjednika Davis Cupa, Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi i Lorenzo Sonego.

“Potvrdom dolaska 6. igrača svijeta Andreja Rubljova, jednog od najboljih mladih igrača današnjice Holgera Runea te čovjeka koji je obilježio proteklih 15 godina svjetskog tenisa, koliko uspjesima, toliko i stilom igre i osobnošću, neponovljivog Stana Wawrinke, imamo trojicu tenisača koje bi svaki turnir našeg ranga na svijetu poželio. Međutim, snaga 34. Plava Laguna Croatia Opena Umag je u širini kvalitete koju danas predstavljamo. Pet igrača među 30 najboljih na svijetu, čak 12 iz Top 50, kao i dvojica najboljih igrača na svijetu do 19 godina, Jakub Menšik i Dino Prižmić, garancija su da će ovogodišnji turnir opet ponuditi sjajan tenis”, istaknuo je direktor turnira Tomislav Poljak.

Umaški ATP turnir postao je prepoznatljiv i po tome što daje priliku talentiranim tenisačima i budućim velikim zvijezdama svjetskog tenisa. Prije dvije godine u finalu su igrali Talijan Jannik Sinner i Španjolac Carlos Alcaraz, trenutno prvi odnosno treći igrač svijeta, a i za ovu sezonu najavljeni su igrači od kojih se očekuje da će ostvariti vrhunske karijere – naš Dino Prižmić i Čeh Jakub Menšik.  

„Plava Laguna Croatia Open Umag svake godine ispriča neku novu, dobru priču. Ponekad takvu priču možda i ne očekujemo, a čarolija se dogodi kao, recimo, prošle godine s Wawrinkom i njegovim emotivnim putem do finala. Ovo je vjerojatno najjači popis igrača u zadnjih nekoliko godina. Vrhunski mečevi su zajamčeni, jedva čekam da turnir započne. Vidimo se ubrzo u Umagu”, izjavio je Goran Ivanišević.

Među govornicima na presss konferenciji bila je i Ivana Curić Čabraja, direktorica Sektora za strateške projekte HTZ-a koja je naglasila: „U skladu s renomeom koji Plava Laguna Croatia Open Umag uživa na globalnoj razini, ali i s obzirom na činjenicu da je riječ o najstarijem teniskom turniru u našoj zemlji, Hrvatska turistička zajednica je i ove godine ponosan partner i prijatelj turnira. Možemo reći da je naša zemlja u svijetu najprepoznatljivija po turizmu i sportu, a upravo umaški turnir predstavlja odličan primjer događanja koji u srcu sezone donosi natjecateljsku atmosferu, navijačko uzbuđenje te dodatnu promociju turističke ponude Umaga, Istre, ali i Hrvatske u cjelini.“

Srpanj će ove godine u Umagu biti potpuno u znaku tenisa. Uz središnji događaj, Plava Laguna Croatia Open Umag, koji će se održati od 19. do 27. srpnja, novost u profesionalnom programu je Umag ITF M15, natjecanje iz serije ITF World Tennis Toura, koji je na rasporedu od 6. do 14. srpnja. Ovaj će turnir biti idealna prilika za mlade i talentirane tenisače da osvoje bodove za ATP listu. Od 15. do 18. srpnja nastavit će se s teniskim događajem Road to Umagom powered by Podravka koji će još jednom hrvatskim tenisačima pružati priliku da osvoje pozivnicu za umaški turnir. I ove godine održat će se ITF turnir tenisača u kolicima te Umag Stars Open, HEPi turnir i VIP turnir, a koji će u Umag okupiti čak 600 rekreativaca.

HTZ

NAJNOVIJE VIJESTI