Četvrtak, 18 srpnja, 2024
GradoviGospićReagiranje Jose Vrkljana i Kristine Prša na neistine iznesene od strane Darka...

Reagiranje Jose Vrkljana i Kristine Prša na neistine iznesene od strane Darka Milinovića u emisiji Otvoreno

Drage Gospićanke i Gospićani, poštovani predstavnici medija,

Kandidat za gradonačelnika Joso Vrkljan i kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Kristina Prša pozdravljaju otvorenu političku debatu, ali su prisiljeni reagirati na sinoćnje izjave g. Darka Milinovića u sinoćnjoj emisiji Otvoreno. Naime, g. Milinović je tijekom emisije iznio niz neistinitih informacija za koje jednostavno nije bilo dovoljno vremena da ih se sve opovrgne činjenicama.

Neistinita je tvrdnja da je Joso Vrkljan slučajni kandidat. Joso Vrkljan je dugogodišnji član HDZ-a aktivan u stranci i u društvenom životu grada Gospića kao volonterski član niza udruga. Izabran je za kandidata Hrvatske demokratske zajednice jednoglasnom odlukom relevantnih stranačkih tijela.

Neistinita je tvrdnja da je Kristina Prša odlučivala i “dovela grad u kaos”. Jedini razlog sadašnjeg stanja u Gospiću, koje je daleko od kaosa, je povlačenje proračuna koje je dovelo do izvanrednih izbora te će se ta situacija u najkraćem roku razriješiti stupanjem novog gradonačelnika na vlast po provedenim izborima.

Neistinita je tvrdnja da Joso Vrkljan stoji iza poziva na testiranje kandidata na droge. Poziv na testiranje objavio je portal Lika online, a Joso Vrkljan i Kristina Prša odlučili su se odazvati u cilju transparentnosti i slanja poruke protiv droge.

Potpuno je neistinita tvrdnja g. Milinovića da su Lika ceste “gubitaš”. Istina je da je Joso Vrkljan 2021. zatekao Lika ceste na rubu propasti nakon mandata g. Milinovića u upravljanju županijom, uspio pokriti milijunske gubitke i dugovanja dobavljačima te postaviti firmu na noge. Pritom je u više navrata povećao plaće zaposlenicima, a prošle godine je uz sve stavke iz Kolektivnog ugovora firma zaposlenicima isplatila i 13. plaću.

Netočna je tvrdnja da je g. Milinović smijenio Josu Vrkljana dok su još obojica bila u HDZ-u. Naime, g. Milinović je iz HDZ-a izbačen u rujnu 2018., a Josu Vrkljana je smijenio s mjesta direktora Lika cesta u veljači 2019. godine u činu čistog političkog revanšizma, jer je u to vrijeme Milinović obnašao dužnost župana, a Ličko-senjska županija je većinski vlasnik Lika cesta.

Neistinite su tvrdnje g. Milinovića da Gospić ima najskuplji vrtić u Hrvatskoj. Cijena vrtića se plaća prema pragovima vezanim uz dohodovni cenzus koji se izračunava na način da se svi mjesečni prihodi kućanstva podijele s brojem članova kućanstva, a u kućanstvo ulaze svi članovi obitelji koji žive u istoj kući. Za drugo dijete koje pohađa vrtić roditelji plaćaju 50 posto cijene. Grad Gospić subvencionira vrtić svoj djeci koja su upisana, kako bi cijene ostale prihvatljive obiteljima svih imovinskih statusa. Odluka o mjerilima za naplatu usluge Dječjeg vrtića Pahuljica od roditelja/skrbnika je javni dokument pa su neistine g. Milinovića lako provjerljive i dokazive.

Neistinite su tvrdnje g. Milinovića prema kojima za projekt dogradnje vrtića “treba aplicirati za EU sredstva”, a potpuno besmislene tvrdnje da bi bilo bolje graditi novi objekt. Naime, sredstva za dogradnju dječjeg vrtića već su osigurana iz NPOO-a i vlastitih sredstava grada kreditom HBOR-a, što g. Milinović ne zna. U timu koji je osigurao sredstva radila je upravo kandidatkinja Kristina Prša. Dogradnjom će se osigurati 1000 novih kvadrata vrtićkog prostora, odnosno dovoljno kapaciteta za još pet odgojnih skupina ili 120 djece.

Uvjereni smo kako su Gospićanke i Gospićani u sinoćnjoj emisiji Otvorenog imali sami priliku vidjeti tko je od kandidata informiran i raspolaže preciznim i ostvarivim programom, a tko nema ni argumenata ni programa. Isto tako gledatelji su mogli čuti tko je od kandidata spreman na civiliziranu političku debatu, a tko se služi samo galamom i uvredama.

Stoga pozivamo da izađete na izbore i podržite političku opciju za koju mislite da će našem Gospiću donijeti razvoj koji zaslužuje. Jer Gospić je srce Hrvatske!

S poštovanjem,

Kristina Prša i Joso Vrkljan

NAJNOVIJE VIJESTI