Četvrtak, 18 srpnja, 2024
GradoviSenjIZLOŽBA I PREDAVANJE “OD GIMNAZIJE I ŠTELE PA DO IGRALIŠTA POD NEHAJEM...

IZLOŽBA I PREDAVANJE “OD GIMNAZIJE I ŠTELE PA DO IGRALIŠTA POD NEHAJEM 1896. – 1952.G.”

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. GODINE U 9 SATI

GRADSKA KNJIŽNICA SENJ I KLUB MATURANATA SENJSKE GIMNAZIJE POZIVAJU VAS NA IZLOŽBU I PREDAVANJE POD NAZIVOM OD GIMNAZIJE I ŠTELE PA DO IGRALIŠTA POD NEHAJEM 1896. – 1952.g.

Tradicionalno, u sklopu Dana maturanata senjske gimnazije, senjska knjižnica organizira maturantsku izložbu. Uglavnom su to bile umjetničke izložbe, a ove godine odlučili smo se za jednu dokumentarnu izložbu, ali koja je također čvrsto povezana sa senjskom gimnazijom.

Radi se o izložbi „Od gimnazije i Štele pa do igrališta Pod Nehajem“ autora Marina Tomljanovića. Primarna tema izložbe je povijest i začeci sporta i nogometa u Senju, a koja je usko povezana sa našom gimnazijom jer su mnogi igrači kao i edukatori nogometa i sporta izašli upravo iz klupa senjske gimnazije.

Kroz izložbu se prati ne samo povijest senjskog nogometa, nego i povijest grada i društvene prilike u razdoblju od 1896.-1952.godine.

Autor Marin Tomljanović godinama marljivo skuplja podatke i činjenice vezane za ovu temu nerijetko posjećujući arhive i muzeje nebili čim više osvijetlio ovu stranu povijesti našega grada i senjskoga sporta.

Grad Senj

NAJNOVIJE VIJESTI