Četvrtak, 18 srpnja, 2024
PoljoprivredaProduljen rok za prijave na ARIA 2024

Produljen rok za prijave na ARIA 2024

Nacionalna mreža Zajedničke poljoprivredne politike produljuje rok za prijave inspirativnih projekata za ovogodišnju dodjelu Agriculture&Rural Inspiration Awards (ARIA) do 20. lipnja 2024. godine. 

Riječ je o natječaju koji drugu godinu za redom organizira Europska mreža Zajedničke poljoprivredne politike (EU CAP Network).

Cilj ove prestižne nagrade je istaknuti projekte sufinancirane sredstvima Programa ruralnog razvoja ili Strateškog plana, provedene na lokalnoj razini koji služe kao primjer najbolje prakse i kao inspiracija za druge dionike ruralnog razvoja.

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja dodjele nagrada ARIA je „Osnaživanje mladih“.

Kategorije projekata za prijavu na ovogodišnju dodjelu nagrada ARIA su:

  1. Pametna i konkurentna poljoprivreda
  2. Zaštita okoliša
  3. Socio-ekonomsko povezivanje ruralnih područja
  4. Mladi u ruralnim područjima.

Projekti koji uđu u uži izbor će moći biti nagrađeni dvjema dodatnim nagradama:

  • nagradom „Popular vote“, o kojoj će se odlučiti putem javnog online glasovanja.
  • nagradom za rodnu ravnopravnost „Gender Equality“, o kojoj će odlučiti žiri. Svi projekti koji uđu u uži izbor i koji aktivno uključuju žene u svoje aktivnosti bit će prihvatljivi za ovu nagradu. 

Projekti koji uđu u uži izbor bit će dio posebne promocije na mrežnoj stranici EU ZPP Mreže i kanalima društvenih mreža. Međutim, i projekti koji ne uđu u uži izbor će biti objavljeni kao primjeri dobre prakse na mrežnoj stranici EU ZPP Mreže i Nacionalne mreže ZPP-a i promovirani putem društvenih mreža.

Osim toga, prijavitelji će dobiti priliku za umrežavanje, suradnju, razmjenu ideja i potencijalne buduće interakcije s dionicima ruralnog razvoja iz drugih država članica EU.

Prijave se podnose isključivo putem Nacionalne mreže ZPP-a. Informacije o projektu i interes za sudjelovanje na dodjeli nagrada ARIA potrebno je poslati putem obrasca za prijavu na email adresu nrm@mps.hrdo 20. lipnja 2024. godine.

Upute na hrvatskom jeziku i više informacija dostupno je na mrežnoj stranici Nacionalne mreže ZPP-a i na stranici ARIA2024

Molimo da potaknete sve dionike koji provode inspirativne projekte i utječu na razvoj i modernizaciju hrvatskih ruralnih područja da se prijave na dodjelu nagrada ARIA.

Prijave i sudjelovanje hrvatskih predstavnika pokazuju predanost i naporan rad ljudi uključenih u provedbu inspirativnih projekata koji mogu potaknuti promjene za održivi razvoj ruralnih područja!

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva

NAJNOVIJE VIJESTI