Četvrtak, 18 srpnja, 2024
MORHRaketna topovnjača “Dubrovnik” HRM-a u vježbovnim aktivnostima u Sredozemlju

Raketna topovnjača “Dubrovnik” HRM-a u vježbovnim aktivnostima u Sredozemlju

Brod HRM-a, raketna topovnjača RTOP-42 “Dubrovnik” angažiran u sklopu 9. HRVCON-a u operaciji “Sea Guardian” sudjelovao je u vježbovnim aktivnostima u akvatoriju istočno od Sicilije

Brod Hrvatske ratne mornarice, raketna topovnjača RTOP-42 “Dubrovnik”, angažiran u sklopu 9. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u operaciji “Sea Guardian”, sudjelovao je u vježbovnim aktivnostima koje su se u petak, 31. svibnja 2024., odvijale u akvatoriju istočno od Sicilije.

Uz raketnu topovnjaču “Dubrovnik, zapovjedni brod aktualne FOCOPS (FOCUSED OPERATION) skupine, u vježbovnim aktivnostima na moru sudjelovao je ophodni brod albanske Ratne mornarice P-134 “Butrinti” te zapovjedni brod skupine SNMCMG2, (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2) HS “Heracles” A-472 Ratne mornarice Helenske Republike i španjolski brod ESPS “Segura” M31, koji se nalazi u istom sastavu.

Vježba PASSEX (Passing Exercise) jedna je od obučnih aktivnosti kojima se demonstrira kohezija i interoperabilnost skupina brodova koje sudjelovanjem u operaciji “Sea Guardian” daju izravan doprinos zajedničkim obrambenim aktivnostima NATO snaga u području središnjeg Mediterana.

MORH

NAJNOVIJE VIJESTI